CO2 ima; 230w osvetluvanje na aq 95x45x45 - 11 casa dnevno. kazete uste nekoj faktor da navedam ako e biten... inaku akvariujmot e cikliran so skalari 7 komada koi gi izvadiv(pokloniv pred 2 nedeli). momentalno plifkaat edno 4 black moli...

Moderators: Dane, scalaire, OliverRisteski, Lombardoi

anrovla wrote:Cladophora !!!
Најлошото што можеш да го закачиш, нема лек за неа, никој не ја јаде, расте како блесава.
Прва опција: Држи ја хигиената на врвно ниво, секој ден менувај по 10% вода, секој ден механички отсранувај колку можеш, ставај обилно прихрана, за да останатите билки напредуваат побрзо од неа и ја ндрастат, смали го фото периодот на 6-7 часа дневно и слично. Никогаш нема до крај да ја снема, секогаш ќе биде притаена и ќе се појави во моментот кога за малку ќе ти попушти вниманието околу аквариумот ...
Втора варијанта: Растурање на поставката и редење од почеток, од нула со тотално дезифицирање на опремата. Песокта, растенијата, дрвата во ѓубре ...
Трета варијанта, хм, не знам ....
Пиши ако си ја победил ...
Ненад wrote:Би требало да функционира, само проблем се оние почуваствителните растенија. Не знам дали тие би преживеале неколкудневен "black-out". Да се анубии, папрати, мовови и/или криптокорини јас веднаш би ја применил таа метода. Меѓутоа, ако имаме алтернатера, хемијантус, мириофилум... може да им се фати dosis letalis од темница.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest